Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Behovet av ekonomer - utbilda dig inom ekonomi

En av de främsta fördelarna med att jobba som ekonom är valfrihet. I princip alla organisationer behöver ekonomer, såväl inom privat som offentlig sektor, vilket ger ekonomer möjlighet att välja sektor. Om du är mer intresserad av hur samhället, stat, landsting och kommun fungerar kan offentlig sektor vara lämpligt att välja.

Privat sektor kan vara en alternativ för dig som är mer intresserad av finansiella marknader eller vill jobba i ett företag. Givetvis kan du även jobba inom intresseorganisationer och civilsamhället så som ideella föreningar. Oavsett vilken sektor du väljer kan du förvänta dig en riktigt bra lön. Beroende på utbildningens inriktning kan du i slutändan jobba med allt från att granska företagets redovisning till att marknadsföra en produkt.

Ekonomutbildningen på gymnasiet

Oavsett vilken dröm du har om framtiden kommer gymnasievalet var ett steg på vägen. Förutom att fundera på vilket program och vilken skola du ska välja är det lämpligt att besöka olika skolor och lyssna på vad gymnasieelever har att säga. Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet ger dig möjlighet att lära dig mer om ekonomi och företagande. Om du väljer det här gymnasiet kan du förvänta dig utmaningar och att lärarna ser dig. Dessutom är det ett högskoleförberedande program som innebär att du är behörig att studera vidare på högskola och universitet.