Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Därför är innehåll viktigt på webben

Under mitten av nittiotalet så myntades ett uttryck av Microsofts grundare bill Gates som än idag klingar sant på internet. Uttrycket var "content is king" eller direkt översatt "innehåll är kung".

När Gates myntade uttrycket så var poängen att de i framtiden stora spelarna på internet precis som i TV-branschen var de bra bra och lockande innehåll. Idag vet vi att det låg mycket sanning i det uttrycket men även att det fanns fler nyanser än vad vi till en början kunde anat. 

Återkommande besökare

Med regelbundet innehåll så kommer även regelbundna besökare. Ingenstans är detta mer uppenbart än på en nyhetssajt som konstant behöver hålla sig uppdaterad med nyheter och reportage. Även nyhetssajter med tightare fokus behöver hålla sig uppdaterad för att besökarna dag efter dag skall återvända till sajten.

Indexering i sökmotorer

Ett bra sätt att få besökare till sin sajt är att synas i de stora sökmotorernas sökresultat. Företagen som driver sökmotorerna avslöjar aldrig exakt hur deras algoritmer beslutar om vad som skall visas i sökresultaten med det är ändå tydligt att innehåll blir allt viktigare. 

Viral spridning

En sista fördel man kan få med bra innehåll online är viral spridning. Uttrycket viral spridning eller marknadsföring kommer från sättet virus snabbt kan sprida sig från en person till flera och på så sätt sätta igång en icke linjär kedjereaktion.

På internet betyder detta i praktiken att till exempel en video sprids vidare från person till person på sociala nätverk att man mycket snabbt nått en stor mängd exponeringar eller besökare.