Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

En snygg sajt ger ett positivt intryck

De flesta företag har idag en webbsida som fungerar som deras ansikte utåt. Det råder ingen tvekan om att en sajt med en snygg design bidrar till att skapa ett gott intryck på konsumenterna. Om en potentiell kund inte gillar vad de ser är det lätt att klicka vidare till någonting annat. Däremot ska en sajt inte bara vara snygg, utan den bör också vara välgjord och göra det enkelt för kunden att hitta det denne söker.

Nedan följer ett par exempel på företag som verkligen lyckats med deras webbdesign.

Halens

Halens.se är en av Sveriges bästa sajter och ger ett väldigt bra första intryck där man enkelt får en överblick över vad de erbjuder. En rabattkod syns tydligt på den första sidan, vilket är ett perfekt exempel på en så kallad call to action knapp. Rabatten inspirerar kunderna att klicka vidare och ökar chansen att ett köp kommer att utföras. Det är också väldigt enkelt att hitta det man letar efter då deras utbud har delats in i olika kategorier. En sökfunktion finns också tillgänglig om du letar efter någonting specifikt. Sidan är också ganska lång, vilket gör att konsumenten kan scrolla mycket. Detta är något som användarna idag är vana vid och uppskattar.

Lyckospel

Lyckospel.se är en annan sajt med attraktiv design som ger ett positivt intryck på besökaren. Mycket intressant information finns tillgänglig på första sidan och menyn gör det enkelt och snabbt att hitta det man söker. Förutom spel går det även att läsa nyheter och artiklar, vilket skapar ett positivt mervärde. Sajten använder sig av många snygga bilder och layouten är uppdelad i kolumner som är harmoniskt för ögat och gör innehållet lätt att läsa.

Nordic Design Collective

Nordicdesigncollective.se är en annan välgjord sajt som använder sig av en snygg grafik med många bilder. Innehållet uppdateras hela tiden, vilket gör det intressant för besökaren. Det som är mest aktuellt visas längst upp på sidan i form av ett bildspel. Här ser man också snabbt om det är några specifika rabatter eller reor som pågår just nu.