Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Ergonomiska lösningar för frisörer

Frisörers arbetsmiljö kan ha stora brister, dock finns det lösningar för de flesta arbetsmiljöproblem de kan stöta på. En källa till arbetsmiljöproblem är deras arbetsställning då de oftast är stående hela dagarna. Men det finns speciella mattor som de kan stå på för att minska besvär i fötter ben och ryggar - ta en titt på dessa.

Luft och ventilation

Luften i en frisörsalong kan vara väldigt komplex och innehålla stora koncentrationer av giftiga ämnen. Det kan leda till andningsbesvär och i slutänden kan frisören utveckla astma. För att avhjälpa de här problemen kan du installera ett dragskåp i vilket du blandar de kemikalier som används vid hårblekning. Du kan även använda en huva ovanför huvudet på den kund som behandlas med blekning.

Osund konkurrens

Det är tyvärr inte ovanligt att just frisörsalonger är utsatta för osund konkurrens. Det innebär att vissa av dessa inte följer alla lagar och förordningar och för att kunna hålla sina priser nere. Det innebär att arbetsmiljön kan bli sämre hos de som följer alla lagar och förordningar då deras intäkter inte räcker till för att skapa en bra och sund arbetsmiljö. I det långa loppet kan det innebära att arbetstagare bli sjuka.