Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Hjälp med att starta ditt aktiebolag

Under år 2019 rapporterade Bolagsverket att det fanns omkring 590 000 aktiebolag i Sverige vilket är mycket om det jämförs med våra nordiska grannländer. Den här siffran stiger årligen och allt fler väljer att starta upp ett aktiebolag. En av anledningarna till det här kan vara att kravet på minsta kapital sänktes för något år sedan.

Fördelarna med aktiebolag

Det finns flera fördelar med att starta ett aktiebolag även om de varierar från person till person. En av fördelarna är att du kan starta ett aktiebolag tillsammans med andra personer. Det kan bland annat vara tillsammans med en vän, familjemedlem eller en företagspartner. Ytterligare en fördel är att när du startar ett aktiebolag blir namnet automatiskt skyddat i Sverige vilket gör att ingen annan får använda sig av det namnet.

Ta hjälp av experter

Det kan till en början kännas lite svårt och krångligt att starta upp ett aktiebolag själv. Men idag finns det bra hjälp att få där du kan ta hjälp av experter som har bra koll på vilka papper du behöver och vart du ska skicka de här papperna. Vill du ha hjälp med att starta upp ditt aktiebolag kan du få mer information online.