Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Kanske elbilar till företaget är alternativet

Elbilar blir alltmer populära och är inte enbart bra för miljön utan drar också ner kostnaden för företaget. I takt med att bensinpriserna stiger är alternativet att använda el en smart lösning. Läs mer online om du är intresserad av elbilar till ditt företag.

Fördelar med elbilar

De flesta vet redan att elbilar är ett bättre alternativ för miljön än bensindrivna bilar. Däremot finns det mycket fler fördelar med att köpa en elbil, till exempel:

  1. Ekonomisk fördel, det är billigare att ladda en elbil än att tanka en bensindriven bil.
  2. Ljudnivån är lägre, en elbil är nästan helt tyst och du kan köra i lugn och ro utan buller.
  3. Elbilen kostar inte lika mycket att serva. Den har mindre delar du kommer behöva hålla koll på och därmed blir kostnaden lägre.

Kostnaden för själva bilen kan kännas hög, men du kan välja leasing eller en begagnad bil istället för att få ner priset.

Förmånsbil eller tjänstebil

Det finns två olika val då det kommer till företagsbilar. Förmånsbil är en bil arbetstagaren får använda på fritiden men som arbetsgivaren betalar för. Tjänstebil är en bil som det finns tillgång till för arbetsresor men inte för privatbruk. Förmånsbilar får du förmånsbeskatta medan du inte får göra det med en tjänstebil.