Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Klädkod på företaget

En del företag kan ha framtagen klädkod som gäller för de anställda. Arbetar man i butik exempelvis så finns det oftast arbetskläder för de som arbetar i butiken. Dels för att det ska vara enhetlig klädsel och man enkelt ska veta vilka man kan fråga om saker.

Andra företag kanske inte har någon klädkod alls utan det är hel och ren som gäller. Om man är en person som träffa mycket kunder och kanske är resande som säljare så kan det finnas anledning att klä sig på ett passande sätt. Kanske det är kostym som gäller då man är ute på säljjobb. Dessa finns i olika modeller och prisklasser. Det gäller att hitta någon som man trivs i och som representerar den du är. Som oftast så få man köpa sina egna kläder om inte företaget bestämt att det ska vara viss arbetsklädsel. Dock så ska det sägas att om man köper sin egen kostym så kan ju den användas även om det inte är arbete som gäller.

En kostym kan användas vid fler tillfällen än säljmöten. Om den används ofta så kan det bli så att man bör byta ut sina kostymer med jämna mellanrum. Dessa slits också som vanliga kläder gör. Det kan vara bra att regelbundet lämna in kostymen på kemtvätt så de är rena och fina tills nästa affärsresa. Se till att alltid ha en nytvättad kostym hängande i garderoben så behöver det inte bli några problem. Vita skjortor går att köpa lite varstans så det är enklare att få tag på en vit och ren skjorta om det skulle behövas.