Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Lönsamhet framför tillväxt

Tillväxt är något man ofta hör folk prata om när det kommer till företagande. Ibland kan det verka som detta nästan är något magiskt som löser problem både höger och vänster. Det kan vara lätt att själv hamna i fällan att söka tillväxt framför allt annat. Men vad man egentligen borde satsa på först är att förbättra lönsamheten.

Ett företag kan sälja riktigt bra men fortfarande tjäna lite eller till och med gå back. Detta beror på att företag har en låg lönsamhet och att något fundamentalt behöver förändras. Medan det inte finns en enda metod för att förbättra lönsamheten kan man ofta ha fler alternativ än man först skulle tro.

Att titta på vilka utgifter företaget har och hur man hittar andra smarta lösningar för dem är ofta ett effektivt sätt att förbättra lönsamheten. Att outsourca fler tjänster i verksamheten kan vara ett sätt. Titta på saker som IT, ekonomi, städning, logistik och liknande. I områden där man inte har ett tydligt dagligt behov kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att outsourca tjänsten och då bara betala när man behöver den.

I fall som stora butiker där personalen är en stor kostnad har fler och fler företag börjat titta på alternativ som självskanning för att dra ned på kostnaden. Det har också visats vara något som vissa kunder också föredrar och kan därför göra att de kommer tillbaka i större utsträckning.