Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Moderna innovationer

Dagens moderna innovationer får kanske inte samma uppmärksamhet som förr i tiden. Då kanske det var mer revolutionerande när någon kom fram med någon ny idé. Visst händer det idag att riktigt bra idéer blir till verklighet och blir stora uppfinningar.

Hrä tar vi upp tre stycken olika svenska uppfinningar varav två har med ett miljötänk att göra och den tredje en säkerhetsprodukt som kan bli en riktigt stor innoavtion. 

Belysning med hjälp av solen

Visst låter det som en lysande idé, Parans är ett företag som tagit fram ett sätt att använda solen som belysning i fastigheter. Med fångare på taket och fiberledningar ner i byggnaden så fördelas solens strålar på ett smart sätt, det går att läsa mer här hur det fungerar.

Drake under vatten tar vara på energin

Ett företag i Göteborg står bakom denna nya uppfinning som skapar energi genom ett kraftverk under havsytan och tar tillvara på tidvattnets rörelse på ett oerhört smart sätt, NyTeknik skrev om detta redan 2010 och det var ett helt nytt sätt att ta tillvara på energi. Ett undervattenskraftverk som Deep Green ska kunna med ungefär 100 enheter leverar el till 33.000 hushåll.

En uppblåsbar hjälm

Två kvinnor vid namn Anna Haupt och Terese Alstin kom fram med något som kan vara årets uppfinning, en airbag för cyklister. En uppblåsbar hjälm som packeterats i en krage och blåses upp vid fall från cykel. Konstruktionen kan vi inte ens försöka förklara så kolla in sajten för denna uppfinning.