Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

När behovet av ett stambyte uppstår

Du som äger en fastighet behöver göra stambyte med jämna mellanrum. Ett stambyte är ett omfattande komplext ingrepp eftersom det går olika ledningar i väggarna som transporterar exempelvis vatten och el.

Om du funderar på ett stambyte så tänk på att det är smart att renovera badrum, tvättstuga och andra våtutrymmen samtidigt. Du måste ändå byta ut tätskikten i dina våtutrymmen med jämna mellanrum. Om du gör det i samband med ett stambyte så spar du både tid och pengar.

Anlita experter

Eftersom det är mycket att tänka på vid ett stambyte så kan det vara bra att ta hjälp av experter. De känner till vilka regler som gäller och hjälper dig med ROT-avdrag i de fall du har rätt till det, här kan du hitta ett företag som har erfarenhet av stambyte. Ett stambyte kan se väldigt olika ut beroende på vad som behöver åtgärdas och i en del fall behöver du ansöka om bygglov.

När du bestämmer dig för att genomföra ett stambyte så var noga med att välja ett seriöst etablerat företag. Tyvärr så har en del fastighetsägare fått problem även om ett byggföretag har gjort stambytet. Det vanligaste är att det uppstår fukt och vattenskador efter att stambytet är klart.