Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Typsnitt på din sajt

Att välja typsnitt och font till sin sajt är inte alltid helt lätt då det finns en hel uppsjö av typsnitt vilket gör att det kan vara väldigt svårt att hitta en bra font som passar på din webbsida. Nedan kan du hitta några tips på bra typsnitt att använda på din webbsajt.

De typsnitt och fonter som är vanligast och används nästan överallt är: Times New Roman, Arial och Sans-serif. Dessa fonter ser man dagligen på diverse webbsidor och anses vara standard när man designar sidor. Om du vill att din webbsida ska sticka ut ur mängden så kan du testa att använda en lite annorlunda font som man inte vanligtvis kan hitta på andra webbsidor. Några sådana typsnitt kan vara: Futura, Open Sans och Gotham.

Det är dock viktigt att tänka på att inte gå för långt med annorlunda typsnitt. Om du till exempel använder ett typsnitt som Comic Sans eller liknande så kan det lätt hända att din webbsida anses vara oseriös eller rakt av barnslig. Man ska också akta sig för att blanda för många typsnitt på samma webbsida då det lät kan bli struligt och se rörigt ut. Ett bra tips för att få en snygg sida är att hålla sig till ett eller två olika typsnitt.