Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Vad är CE märkning och vilka företag behöver det?

Idag är blir det allt vanligare att sälja sina produkter på en större marknad, inte minst för att maximera företagsvinsten. Många företag etablerar sig på den europeiska marknaden eftersom det i dagsläget är en stor marknad som geografiskt ligger nära Sverige.

Oavsett vad du planerar att sälja för produkter ska du hålla koll på CE-märkning. Det är allt fler produkter som blir omfattade av kraven som företag måste följa.

Vad innebär CE märkning?

Först och främst står bokstäverna CE för, Conformité Européenne, vilket betyder att produkten befinner sig inom EU-lagstiftningen. För det är just EU-lagen som är viktig att följa när du ska börja sälja produkter.

Dessutom är det fundamentalt att veta vilka produkter som behöver CE märkning. När du väl vet vilka produktgrupper som är omfattade av den kan du använda CE märkningen som ett slags pass. Därmed ger CE märkningen produkterna fri rörlighet på europeiska marknaden.

Behöver ditt företag CE märkningen?

Trots att inte alla produkter behöver märkning är det inom produktområden som hälsa och miljö men även säkerhet som kraven blivit högre. Dessutom planerar EU att höja kraven på fler produkter.

Det är enkelt att ta reda på om dina produkter behöver CE märkning genom råd och stöd. Du kan ta en titt online och få professionell hjälp.