Bruxweb

Webbdesign IT Företagande Innovationer

Webbshop - att tänka på

Även om det kan gå fort och vara relativt enkelt att sätta upp en helt egen webbshop, om man vet ungefär hur man ska gå tillväga, finns det ändå en rad olika saker som man bör tänka på för att lyckas optimalt. I detta inlägg benar vi ut en del av detta och ser till att du får bättre förutsättningar för att lyckas.

Mycket att ta hänsyn till

Det finns tyvärr många fallgropar och saker som man kan missa när man på nya stapplande ben, för första gången ska sätta upp en webbshop. För optimal konvertering (i det stora hela, det procentuella antal personer som du lyckas sälja till av din totala besökarmängd på sajten) krävs det att man tänker igenom ren rad olika aspekter när det kommer till hur din sajt är konstruerad och upplevs att besökaren.

Tydlig design

En besökare ska snabbt få klart för sig vad det är sajten handlar om och vad du erbjuder. Designen måste i princip vara övertydlig om du riktar dig till gemeneman, vilket gör att det är lätt att glömma sådant som du själv tar för givet. En bra lösning för dig kan vara att kontakta ett företag som erbjuder E-handlare hjälp med att få i ordning sina webbshoppar. Sitedirect är ett företag av denna typ, med mångårig erfarenhet och en rad nöjda kunder, som säkerligen kan hjälpa just dig att hitta rätt.

Undvik att tappa kunder längs vägen

Var gärna tydlig med slutpris direkt, istället för att dölja exempelvis frakkostnad, då detta kan leda till att du annars tappar kunden vid utcheckning i kassan. För övrigt ska alla olika steg för att avsluta köpet vara så kristallklara som möjligt. Många webbshoppar tappar onödigt kunder längs vägen, något som man bör försöka minimera i så stor mån som möjligt. Det gäller med andra ord att ha bra och enkla betalningssätt, fraktalternativ och smidiga lösningar för returer. Allt summeras tillsammans ihop när det kommer till att öka dina förutsättning till framgång, och då har vi inte ens kommit in på de varor och tjänster som du tänkt att sälja. Om du ännu inte skaffat dig något avtal med ett fraktbolag kan det vara värt att kontakta Billigtpaket.se och höra med dom om de har möjlighet att lösa just dina leveranser.